قیمت سمعک

سمعک های داخل گوشی سمعک هایی هستند که به طور کامل داخل گوش قرار می گیرند قیمت سمعک های داخل گوشی بسته به سطح تکنولوژی به کار رفته در آن از 1،000،000 تا 5،000،000 تومان می باشد.
قیمت سمعک های پشت گوشی:
این نوع سمعک بهترین انتخاب برای افراد مسن می باشد و مانند سمعک های داخل گوشی قیمت آن وابسته به سطح تکنولوژی این سمعک ها از 1،500،000 تومان به بالا می باشد.
قیمت سمعک های RIC :
این سمعک ها نسل پیشرفته سمعک های پشت گوشی می باشند که بسیار کوچک بوده و کیفیت صدای قابل ملاحظه ای دارند وچون سمعک های پیشرفته تری می باشند حداقل قیمت در آنها از 3،000،000 تومان به بالا می باشد.
قیمت سمعک های نامرئی:
این سمعک ها به لحاظ اندازه بسیار کوچک بوده و به طور کامل در داخل کانال گوش قرار می گیرد که به نوعی می توان گفت نسل پیشرفته ی سمعک های داخل گوشی می باشند و مانند سمعک های RIC چون سطح تکنولوژی بسیار بالایی دارند حداقل قیمت این سمعک ها از 3،000،000 تومان می باشد
** باید به این نکته توجه کرد که سمعک خوب لزوما سمعک گران قیمت نمی باشد شاخصه و فاکتور های انتخاب سمعک خوب و مناسب از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد برای مثال ممکن است سمعک خوب برای یک نفر 2،000،000 تومان باشد و برای فرد دیگر 5،000،000 تومان. فاکتورهایی که انتخاب یک سمعک خوب را مشخص می کنند بسیار پیچیده و متنوع می باشد و باید ادیولوژیست شما بهترین انتخاب را بر اساس میزان و نوع کم شنوایی شما و سبک کار و زندگی ، بودجه ی مالی فرد و خواسته های فرد کم شنوا مشخص کند.
آیا مایلید بهتر شنیدن را تجربه کنید؟ با ما تماس بگیرید در زمان خرید سمعک باید چه فاکتور هایی را مورد بررسی قرار دهید؟ علاوه بر قیمت سمعک چه عوامل دیگری برای شما اهمیت دارد؟
در اینجا می خواهیم نکاتی که در هنگام خرید سمعک باید مورد توجه قرار دهید را یاداوری کنیم، همچنین شما را با میانگین قیمت سمعک آشنا خواهیم کرد.
امروزه یکی از بیماری های رایج بین افراد مشکلات گوش و کم شنوایی می باشد. روزانه بسیاری افراد به دنبال سمعک گوش هستند. به همین خاطر است که انتخاب نوع سمعک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و لازم است تا انواع سمعک را بشناسید.

آیا شما هم به سمعک نیاز دارید؟


برای سنجش شنوایی اقدام کنید.
افراد معمولا سنجش شنوایی را هر چند وقت یکبار انجام می دهند. این سنجش آزمایشی کوتاه و ساده است. برخی از کار هایی که در این سنجش انجام می شود عبارت اند از:
سوالاتی در خصوص سبک زندگی و اینکه در چه مکان های بیشتر دچار کم شنوایی می شوید؟
• آزمایش صوت با فرکانس های مختلف
• توانایی تشخیص کلمات و آوا های مشابه
• توانایی شنیدن اعداد و کلمات با اضافه کردن نویز و صدایی در بَک گراند. این نویز اضافه شده می تواند نویز سفید( وایت نویز) و یا صدا های مختلف دیگر مانند صدای هم همه و صحبت، ترافیک و ... باشد. سنجش شنوایی چند دقیقه بیشتر طول نمی کشد. همچنین در برخی سایت ها می توان این سنجش را به صورت آنلاین انجام داد.
نزد پزشک متخصص بروید
اگر جواب آزمایش ها و سنجش نشان داد که مشکل شنوایی دارید لازم است تا حتما به پزشک مراجعه کنید.
پزشک می تواند بررسی های لازم را انجام دهد و شما را در انتخاب نوع سمعک راهنمایی کند. همچنین برخی از پزشکان می توانند بهترین نمایندگی سمعک را به شما معرفی کنند تا بتوانید سمعک مناسب با نوع کم شنواییتان را راحت تر تهیه کنید.
بهتر است تا در هنگام مشاوره با پزشک، فردی را همراه با خود داشته باشید تا بتوانید راحت تر در مورد خرید سمعک تصمیم گیری کنید.

از کجا سمعک بخریم؟


فروشگاه ها و کلینیک های بسیار زیادی هستند که می توانید خرید سمعک را از آنجا انجام دهید. انتخاب یک فروشگاه و یا کلینیک معتبر برای تهیه سمعک ممکن است چالش بر انگیز باشد اما با کمی توجه و بررسی می توانید بهترین تصمیم را بگیرید.

چطور فروشگاه مناسب برای خرید سمعک را انتخاب کنیم؟


همانطور که قیمت سمعک از اهمیت بالایی برخوردار است سایر فاکتور ها نیز از جمله اطمینان، صداقت و همچنین خدمات پس از فروش نیز از مهم ترین فاکتور هایی هستند که علاوه بر اینکه بخواهید یک سمعک ارزان بخرید، آن ها نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

بهترین برند ها و مارک های سمعک را بشناسید


اتیکن
زیمنس
استارکی
یونیترون
ویدکس
فوناک
هر یک از این برند ها ویژگی ها و مشخصات منحصر به فرد خود را دارند. بسته به قیمت سمعک و میزان کم شنوایی می توانید سمعک متناسب با نیازتان را تهیه کنید.
البته لازم به ذکر است که تمامی برند ها و تولید کنندگان سمعک، محصولات متنوعی را تولید می کنند و معیار شما برای خرید سمعک باید تنظیمات و ساختار برنامه ریزی شده آن باشد و تنها به نام برند اکتفا نکنید.

راهنمای خرید سمعک


در هنگام تهیه سمعک لازم است تا عوامل متعددی را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید بهترین نوع تجهیزات پزشکی را فراهم کنید. قبل از انتخاب سمعکی که مد نظر دارید چه نکاتی را بررسی کردید؟ چه فاکتور هایی می تواند نقش مهمی در انتخاب شما داشته باشد؟ در اینجا به برخی از مهم ترین فاکتور های انتخاب سمعک می پردازیم:
1. اول از همه به سراغ دوست و یا فامیلی می روید که او هم دچار کم شنوایی و مشکلات گوش است و از سمعک استفاده می کند. در این صورت می توانید با او در مورد فروشگاهی که خرید خود را انجام داده است و همچنین تجربیاتی که در این مورد دارد مشورت کنید.
2. از پزشک خانواده و یا پزشک عمومی که بیشتر نزد او می روید مشورت بگیرید.
3. در مورد سازندگان و برند های سمعک تحقیق کنید. شما می توانید به صورت آنلاین در مورد تمامی برند های تولید کننده این نوع تجهیزات پزشکی اطلاعات لازم را به دست اورید تا بتوانید تصمیم بگیرید چه نوع سمعکی مناسب شما خواهد بود.
همچنین می توانید شماره تماس نمایندگی های برند های معروف را از طریق اینترنت پیدا کنید و سوالاتتان در رابطه با انتخاب این وسیله را با کارشناسان مربوطه در میان بگذارید.
4. استفاده از راهنمای خرید مجموعه ما. یکی دیگر از کارهایی که می توانید در مورد انتخاب سمعک انجام دهید این است که سری به صفحه مقالات بزنید و در مورد استفاده از این وسیله اطلاعات لازم را به دست آورید. همچنین می توانید با مراجعه به صفحه قیمت ها از قیمت تمامی محصولات اطلاع پیدا کنید و یا با کارشناسان ما برای مشاوره بهتر تماس بگیرید.

چه نوع سمعکی بخریم؟


با توجه به خصوصیات و امکاناتی که سمعک برای فرد فراهم می کند و همچنین نوع خدمات پس از فروش بسته به سبک زندگی فرد گزینه های بسیاری برای خرید این وسیله وجود دارد.
سمعک نامرئی
مشخص نبودن سمعک برای بسیاری افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. آن ها دوست ندارند تا اطرافیان متوجه کم شنوایی و سمعکشان شوند. البته به گفته برخی متخصصین سمعک باید طوری طراحی شود که مشخص باشد تا سایرین بتوانند متوجه کم شنوایی فرد باشند تا بدانند چطور با وی ارتباط برقرار کنند.
سمعک داخل گوشی
در واقع این مدل سمعک ها نامرئی هستند و دارای دسته ایی ظریف برای بیرون کشیدن و فرو بردن در سمعک داخل گوش می باشند.
برخی از سمعک ها از جمله سمعک فوناک، Lyric هستند. این نوع محصولات به خوبی داخل گوش می روند و از بیرون قابل مشاهده نیستند و با توجه به قیمت باطری سمعک، مدت زمان زیادی می توان از باطری آن ها استفاده کرد.
در این نوع سمعک ها تمامی گیرنده ها، فرستنده ها و همچنین میکروفون همگی داخل یک سیستم قرار دارد. این نوع سمعک ها معمولا برای افرادی که دچار کم شنوایی ضعیف و یا متوسطی هستند مناسب است. البته برای بسیاری از افرادی که نمی خواهند سمعک آن ها مشخص باشد می توان از این نوع محصولات استفاده کرد.
مزیت ها
• این نوع سمعک نسبت به سایر مدل ها کمتر مشخص می شود.
• با این مدل محصولات می توانید هر مدلی که بخواهید مو هایتان را آرایش کنید همچنین می توانید از عینک به راحتی استفاده کنید.
سمعک پشت گوشی
برای بسیاری از مشکلات گوش و کم شنوایی می توان از این نوع محصولات استفاده کرد. این سمعکها بسیار مطمئن اند و استفاده و نگهداری از آن ها بسیار راحت است.
مزیت ها
• برای تمامی مشکلات گوش می توان از این نوع سمعکها استفاده کرد.
• با توجه به قیمت باتری سمعک، باتری این نوع سمعکها بسیار با دوام است و خیلی زود تمام نمی شود و مدت زمان زیادی می توان از آن ها استفاده کرد. البته باتری برخی از این نوع سمعک ها را می توان دوباره شارژ کرد.
• همچنین در برخی از مدل ها متخصص گوش و آدیولوژیست شما می تواند نوع فرکانس محصول را برای شما تنظیم کند.

آیا سبک زندگی معیار خوبی برای انتخاب سمعک است؟


در هر سطح از کم شنوایی می توان سمعک متناسب با مشکلات و بیماری های گوش را تهیه کرد. در هر صورت استفاده از این وسیله های کوچک باعث می شود تا بتوانید در هنگام برقراری ارتباط با سایرین و قرار گرفتن در جمع صدا ها و صحبت های اطراف را بهتر بشنوید و راحت تر بتوانید با سایرین ارتباط برقرار کنید. از این رو می توانید بسته به سبک زندگی و محیط هایی که بیشتر در آنجا حضور پیدا می کنید سمعک متناسب با نیازتان را انتخاب کنید.
برای مثال اگر فردی هستید که علاقه زیادی به محیط های شلوغ مانند کنسرت دارید نوع سمعکی که انتخاب می کنید متفاوت خواهد بود.
بررسی سمعک ها در سطوح مختلف کم شنوایی متناسب با سبک زندگی
1. سطح مبتدی: تقویت شنوایی در منزل، پشت تلفن و همچنین محیط های ساکت. برخی از برند ها و مدل هاعبارت اند از: Oticon Ria 2, Phonak Audeo B30, Siemens Signia Orion 2, Starkey Muse i1000, Unitron Moxi Tempus 500
2. سطح پایه: تقویت شنوایی در محیط های چند نفره متشکل از دوستان و خانواده. برخی از برند ها و مدل های مرتبط عبارت اند از: Oticon Ria 2 Pro, Phonak Audeo B30, Siemens Signia Orion 2, Starkey Muse i1200, Unitron Moxi Tempus 600, Widex Beyond 110
3. سطح استاندارد: استفاده در بیرون از منزل، فروشگاه ها، جلسه با افراد محدود، تئاتر، دورهمی های کوچک اجتماعی. برخی از برند ها و مدل های مرتبط عبارت اند از: Oticon Opn3, Phonak Audeo B50, ReSound LiNX 3D 5, Sivantos Signia Primax 3/ 3Nx, Starkey Muse i1600, Unitron Moxi Tempus 700, Widex Beyond 220
4. سطح پیشرفته: جلسات اداری، رستوران ها، تجمعات اجتماعی بزرگ تر. برخی از برند ها و مدل های مرتبط عبارت اند از: Oticon Opn2, Phonak Audeo B70, ReSound LiNX 3D 7, Sivantos Signia Primax 5/ 5Nx, Starkey Muse i2000, Unitron Moxi Tempus 800, Widex Beyond 330
5. سطح فوق پیشرفته: ایونت های اجتماعی خیلی بزرگ، کنسرت ها، مهمانی ها و همچنین تجمعات بسیار شلوغ. برخی از برند ها و مدل های مرتبط عبارت اند از: Oticon Opn1, Phonak Audeo B90, ReSound LiNX 3D 9, Sivantos Signia Primax 7/ 7Nx, Starkey Muse i2400, Unitron Moxi Tempus pro, Widex Beyond 440

راهنمای تشخیص کم شنوایی


برای اینکه بتوانید راحت تر در اجتماع حضور پیدا کنید و فعالیت های بیشتری داشته باشید لازم است تا شنوایی خوبی داشته باشید و یا از سمعک استفاده کنید.
برخی از متخصصین بر این باورند که حتما برای تشخیص میزان کم شنوایی و انتخاب سمعک لازم است تا تحت نظر پزشک مربوطه این کار را انجام دهید. البته که اینطور است اما سبک زندگی و نحوه ارتباطاتی که برقرار می کنید نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
به طور کلی هنگامی که در جمعی قرار می گیرید و احساس می کنید که توانایی تشخیص کلام و صحبت های اطرافیان را ندارید لازم است تا به فکر سنجش شنوایی باشید و تصمیم گیری درستی در رابطه با انتخاب سمعک داشته باشید.
در هر صورت بهترین راه برای تشخیص میزان کم شنوایی انجام سنجش است اما قبل از سنجش اگر متوجه شدید که صدای اطرافتان را واضح نمی شنوید و یا صدا های اضافی که در گوشتان احساس می کنید مانع شنیدن صدای اطراف می شود لازم است تا حتما برای انجام سنجش اقدام کنید.

بررسی شدت کم شنوایی


• کم شنوایی خفیف
• کم شنوایی متوسط
• کم شنوایی متوسط رو به شدید
• کم شنوایی شدید
• کم شنوایی خیلی شدید

آیا سمعک های پیشرفته تر تاثیر گذارتر هستند؟


به طبع هر وسیله ایی که از تکنولوژی های پیشرفته تری در ساخت آن استفاده شود می تواند تاثیر بهتری داشته باشد. بسته به توجه به قیمت سمعک در مدل های پیشرفته تر که گران تر از سایر مدل ها می باشد بسته به نیازتان و همچنین بودجه ایی که برای خرید سمعک در نظر گرفته اید لازم است تا بهترین تصمیم گیری را برای خرید این وسیله داشت باشید. استفاده از این وسیله های کمکی گران قیمت برای شنوایی بهتر می تواند وضوح صدا را برای شما چند برابر کرده و نویز ها و صدا ها اضافی که می شنوید را بیشتر بپوشاند.
با خرید سمعک ارزان شروع کنید.
لازم نیست تا در ابتدای کار حتما مدل های گران قیمت آن را بخرید می توانید با خرید مدل های ارزان تر و امتحان کردن آن ها شروع کنید و اگر نیاز شد سمعکی با قیمت بالا تر و تکنولوژی بهتر را انتخاب کنید. البته این موضوع بستگی به عوامل متعددی دارد که برخی از آن ها عبارت اند از سن، شغل، موقعیت اجتماعی، وضعیت مالی فرد و ...
که بسته به این عوامل و فاکتور ها ممکن است مجبور باشید از همان ابتدا بهترین سمعک را خریداری کنید.
متاسفانه استفاده از این وسیله های کوچک مانند عینک های طبی نیست که اگر بینایی شما دچار مشکل است بلافاصله با زدن عینک بتوانید واضح و دقیق ببینید. استفاده از سمعک در ابتدا ممکن است کمی خسته کننده و آزار دهنده باشد چرا که انتظار دارید بلافاصله بعد از گذاشتن آن شنوایی شما به حالت نرمال و طبیعی برگردد اما اینطور نیست. گوش شما باید به فرکانس هایی که دریافت می کند عادت کند تا بتواند برای شما کاربرد داشته باشد. ممکن است این روند به 12 هفته نیز طول بکشد تا مغز شما بتواند فرکانس های دریافت شده با استفاده از این وسیله های کمکی را بشناسد.
به همین خاطر است که لازم است تا بعد از خرید سمعک، از آن در محیط ها و موقعیت های چالش برانگیزی استفاده کنید.

بررسی لیست قیمت سمعک


قیمت این محصولات باهم بسیار متفاوت است و فاکتور های مهمی در قیمت این وسیله تاثیر دارد. هر چه سمعک پیشرفته تر باشد و از برند معتبر تری ساخته شده باشد به طبع گران تر خواهد بود.
در جدول زیر لیستی از قیمت ها را برای شما آماده کرده ایم. برای اطلاع از حداقل قیمت سمعک جدول زیر را مطالعه کنید.
برند حداقل قیمت حداکثر قیمت اتیکن 900,000 5,000,000 زیمنس 1,000,000 7,000,000 استارکی 900,000 5,000,000 یونیترون 900,000 4,000,000 ویدکس 1,000,000 5,000,000 فوناک 700,000 5,000,000

آشنایی با تاریخچه برند های مختلف سمعک


همانطور که می دانید سمعکها انواع مختلفی دارند و برخی از مهم ترین انواع آن عبارت اند از: سمعک دیجیتال، سمعک هوشمند، سمعک هوشمند وایرلس و همچنین سمعک ضد آب. برای تهیه این نوع سمعکها می توانید از برند های زیر کمک بگیرید.
اتیکن
تاریخچه این نوع سمعک ها به سال 1904 باز می گردد، فردی به نام Hans Demant برای کمک به شنوایی همسرش به انگلستان رفت تا در آنجا بتواند برای او سمعک بخرد.
بعد از آن بود که پسر او در سال 1946 توانست برند اتیکن را تاسیس کند.
در دهه های 60 و 70 میلادی این شرکت توانست به عنوان بهترین تولید کننده سمعک و محصولات مرتبط با شنوایی خدمات خود را ارائه دهد.
همچنین این برند توانست در تمام دنیا به عنوان یکی از بهترین تولید کنندگان سمعک نام خود را ثبت کند و شناخته شود.
زیمنس
حتما تا به حال نام شرکت زیمنس را شنیده اید، این شرکت در تولید قطعات الکترونیکی بسیار پیشرفته و زبنزد است. یکی از مهم ترین زمینه هایی که این شرکت در آن فعالیت دارد تجهیزات پزشکی می باشد.
به طور حدودی این شرکت از 160 سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است. طبق گزارشات انجام شده می توان گفت که از هز سه نفر حدود یک نفر این سمعک ها را تجربه کرده است. این شرکت توسط ورنر زیمنس(Werner Siemens) و هالسکی(J. G. Halske) در سال 1847 راه اندازی شد.
استارکی
در آمریکا فردی به نام ویلیام آستین در سال 1967 برای تعمیر سمعک و خدماتی از این قبیل شرکتی را راه اندازی کرد. شاید ویلیام فکر نمی کرد که شرکتی که تاسیس می کند می تواند روزی به عنوان یکی از بهترین و بزرگ ترین برند های سمعک شناخته شود. او بعد ها توانست شرکت خود را در سال 1971 ارتقا دهد. و به عنوان تولید کننده و تعمیر کننده سمعک با نام استارکی شناخته شود.
یونیترون
در سال 1964 این شرکت در کانادا راه اندازی شد. می توان گفت یونیترون یکی از با سابقه ترین شرکت ها در زمینه تولید تجهیزات پزشکی و سمعک است.
این شرکت به عنوان یکی از تولید کنندگان برتر سمعک با استفاده از بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات بوده است. این شرکت توانسته است تکنولوژی جدیدی با عنوان Flex وLog It All را ارائه دهد.
ویدکس
این شرکت در سال 1965 در دانمارک تاسیس شد. یکی از پر فروش ترین سمعک ها در دنیا ویدکس می باشد. این سمعک به دلیل استقبال بسیار خوب مشتریان توانسته است تا در بسیاری از کشور ها نمایندگی داشته باشد. و بهترین محصولات تجهیزات پزشکی را ارائه دهد.
فوناک
این شرکت ابتدا با نامی متفاوت در سال 1947 در کشور سوئیس تاسیس شد سپس 1965 با نام فوناک فعالیت خود را ارتقا بخشید.
این شرکت زیر مجموعه سونووا می باشد که بسیاری از تجهیزات پزشکی در رابطه با کم شنوایی را تولید و عرضه می کند.
این شرکت نیز توانسته در بسیاری از کشور های دنیا نمایندگی داشته باشد و محصولات با کیفیت و معتبر خود را به فروش برساند.
3 فاکتور مهمی که در مورد سمعک باید بدانید
هنگامی که خرید خود را انجام می دهید لازم است تا از فاکتور های مهمی در مورد این نوع تجهیزات پزشکی اطلاع داشته باشید در اینجا 3 عامل مهم در استفاده از این وسیله را به شما معرفی می کنیم:
1. ما با دو گوش می شنویم.
اگر هر دو گوش شما سمعک داشته باشد اینطور است که احساس می کنید صدا در مغزتان متمرکز می شود. اما اگر تنها یکی از گوش هایتان سمعک داشته باشد انگار که فقط از یک سمت صدا را می شنوید.
به همین خاطر است که اگر هر دو گوشتان دچار مشکل شده لازم است تا حتما از دو سمعک استفاده کنید. در این صورت است که می توانید تشخیص دهید صدا از کدام طرف می آید و منشا صوت را به راحتی شناسایی کنید.
برخی افراد که تنها یکی از گوش هایشان دچار مشکل می شود تنها از یک سمعک استفاده می کنند.
2. استفاده از سمعک، شنوایی شما را به حالت نرمال برنمی گرداند.
باید بدانید که استفاده از این وسیله معجزه نمی کند و شنوایی شما را مانند به طور کامل بهبود نمی دهد. این وسیله به عنوان یکی از تجهیزات کمکی برای شنوایی مورد استفاده قرار می گیرد و برای معالجه کاربرد ندارد. وقتی شما سمعکها را درآورید باز هم کم شنوا هستید.
3. هر آنچه در مورد باتری سمعک باید بدانید
سمعکها باتری های مختلفی دارند. اما به طور کلی تمامی باطری ها می توانند به باتری های قابل شارژ و همچنین باتری های یکبار مصرف دسته بندی شوند.
معمولا هرچه سایز باتری بزرگ تر باشد مدت زمان بیشتری می توان از آن استفاده کرد و مقدار شارژ بیشتری در خود نگه می دارد.
برخی از باتری ها ممکن است یک هفته و برخی حدود یک ماه و یا بیشتر شارژ نگه دارند. اگر نمی خواهید دائما باتری سمعکتان را تعویض کنید می توانید از باتری های قابل شارژ استفاده کنید و یا سمعکهایی را انتخاب کنید که چند عدد باتری می خورند تا کمتر نیاز باشد باطری آن ها را تعویض کنید.

سوالات متداول خرید سمعک

1. در هنگام خرید سمعک چه برند هایی را انتخاب کنیم؟


سمعک ها برند ها و مارک های مختلفی دارند اما برخی از بهترین برند های سمعک عبارت اند از: اتیکن، زیمنس، استارک، یونیترون، ویدکس و فوناک

2. میانگین قیمت سمعک چقدر است؟


قیمت سمعک به طور حدودی از 700000 تومان تا 7000000 تومان متغیر است.

3. با کیفیت ترین سمعک ارزان را از کجا بخریم؟


شرکت سمعک دانش به عنوان بهترین مرکز خرید سمعک ارائه دهنده با کیفیت ترین انواع سمعک ارزان می باشد.

4. آیا قیمت سمعک نامرئی با سایر مدل ها متفاوت است؟


قیمت سمعک به تکنولوژی به کار رفته در ساختار آن بستگی دارد و اگر سمعک نامرئی مورد نظر شما تکنولوژی پیشرفته تری داشته باشد به طبع گران تر خواهد بود.

آخرین مقالات