کم شنوایی

کم شنوایی حسی عصبی چیست؟

به طور کلی سه نوع کم شنوایی وجود دارد:
1- کم شنوایی انتقالی که در اثر آسیب به کانال،پرده ی گوش و استخوانچه ها به وجود می آید
2-کم شنوایی حسی عصبی که شایع ترین نوع کم شنوایی در بزرگسالان و سالمندان می باشد در اثر آسیب سلول و اعصاب گوش داخلی ایجاد می شود.
3- کم شنوایی آمیخته که ترکیبی از کم شنوایی انتقالی و حسی عصبی می باشد.
علت های به وجود آمدن کم شنوایی حسی عصبی:
دلایل متعددی دارد از جمله: آسیب گوش داخلی به طور مادرزادی،در اثر ضربه ،مصرف داروهای اتوتوکسیک،صداهای بلند و در اثر آسیب اعصاب شنوایی ایجاد می شود.همچنین در اثر بیماری های مختلف مانند تومورها،ویروس ها،بیماری منییر،نوروپاتی و دیگر بیماری ها ظاهر می شود.
به طور کلی علل کم شنوایی حسی عصبی: 1-شایع ترین علت افزایش سن می باشد 2-قرار گرفتن در معرض سروصدای بیش از حد3-داروهای اتوتوکسیک4-عفونت های ویروسی(سرخک،اوریون)5-بیماری های مختلف6-تب بالا 7-وراثت 8-تومور عصب هشتم 9-ضربه به گوش و سکته و ...

علائم کم شنوایی حسی عصبی:

هنگامی که کم شنوایی حسی عصبی رخ می دهد به دلیل اینکه سلول های حسی و اعصاب گوش داخلی آسیب می بیند صدا به درستی به مغز منتقل نمی شود و باعث عدم درک گفتار می شود و علائم به صورت زیر ظاهر می شوند:
• عدم درک گفتار در محیط های پر سرو صدا
• درخواست تکرار مجدد صحبت های گوینده
• زیاد کردن صدای تلویزیون و رادیو...
• چرخاندن سر به سمت منبع صدا
• احساس وزوز و صدا در گوش
• اشکال در ارتباط کلامی در مهمانی و محاورات روزمره

درمان کم شنوایی حسی عصبی:

کم شنوایی حسی عصبی دائمی و غیر قابل بازگشت می باشد.متاسفانه هنوز راهکار درمانی وجود ندارد و تنها راهی که جلوی بدتر شدن شنوایی را می گیرد و به فرد کمک می کند که صداهای محیطی را بشنود،تقویت کننده (سمعک) می باشد.
فرد به محض متوجه شدن افت شنوایی خود باید به کلینیک های شنوایی مراجعه کند تا از بدتر شدن افت شنوایی و عواقب آن جلوگیری شود.کلینیک شنوایی و سمعک لابیرنت با استفاده از کادر درمانی مجرب آماده ی ارائه ی خدمات به افراد کم شنوا می باشد.